Tuesday, March 31, 2009

Inca o geanta

Nu iubesc foarte mult movul, dar la acest material imi place contrastul cu verdele de la frunze si cu cremul de la fond.

Thursday, March 26, 2009

Kaleidoscope

Este un kaleidoscope taiat din acelasi material ca si primul, dar abia astazi i-a venit randul.

Fata de perna

O fata de pernita facuta cu trapunto. Nu am putut face conturul cu piciorusul free motion, asa ca m-am chinuit putin pana l-am finalizat.



Si un detaliu cu trandafirii mov.

Pusy

Ea este pisica mea favorita.


Dupa o zi de alergat pe afara, urmeaza o meritata odihna.


A reusit sa rezolve problemele la matematica. Acum doarme multumita.

Wednesday, March 25, 2009

Crazy quilt

Multumesc foatre mult Sandei pentru faptul ca mi-a descoperit blogul si l-a postat pe site-ul Peticelul Romanesc. In aceeasi masura le sunt recunoscatoare Elei, Getei si Smarandei pentru cuvintele de incurajare, cuvinte care ma obliga sa fac quilturi din ce in ce mai frumoase.
Sper sa reusesc!

Pentru a proteja canapeaua din living de gherutele lui Pusy, am facut doua rag quilturi maro/galben. Dar nu aveam nimic care sa se potriveasca cu acestea si m-am gandit sa fac o fata de masa. Pe masura ce lucram la ea am realizat ca se potriveste mai mult ca si tablou.


Nu mi-au iesit foarte simetrice patratele galbene, pentru ca unul din materiale s-a intins cand am fixat marginile cu zig-zag.

Am incercat sa maresc putin florile, dar sunt prea mari si nu am reusit prea bine.

Tuesday, March 17, 2009

Tablou floral

Am incercat sa fac un tablou textil( nu stiu daca este denumirea corecta), la care am muncit destul de mult. Sper ca nu a iesit prea rau!

Si un detaliu cu florile realizate din panglici colorate:

Genti

Am mai facut cateva genti:
Dimensiuni: 32/32, captusita, cu buzunare interioare si inchidere cu scai.

Dimensiuni 38/32.
O geanta mai mica, realizata dupa tutorialul Dorei Deme care face niste genti superbe. Imi pare rau ca nu a iesit culoarea ca si originalul (este un verde crud). Este prima geanta quiltuita cu piciorusul free motion.Geanta galbena este mai mare (40/40) si este quiltuita tot cu free motion.

Rag quilturi

Imi place foarte mult sa fac rag quilturi, mai putin partea finala care presupune taierea rezervelor. Am mai facut doua pilote rag si am folosit foarte mult culoarea roz, pe care o prefer la asternuturi. Mi se pare extrem de calda.


Va prezint si un detaliu pentru a vedea mai bine imbinarile.

Al doilea are 200/165 iar detaliul surprinde contrastul dintre tesatura fond si bordura verde. Ambele sunt spalate la final.Si detaliul:

Kaleidoscope

Abia de cateva zile am primit piciorusul free motion. Sunt inca in perioada de testare. Am facut cate ceva, dar nu sunt multumita de ceea ce a iesit. Acest kaleidoscop, care nu a iesit perfect simetric, este primul quilt de acest gen pe care l-am incercat. Am folosit cusaturi ornamentale, deoarece l-am facut inainte de a primi piciorusul minune.


Monday, March 16, 2009

Genti

Am incercat si cateva genti. Pentru primele m-am inspirat dupa Kaye wood TV si am folosit niste materiale de draperie, combinate cu bumbac inflorat.



O geanta rag:Si un rucsac. care se poate purta pe un umar(cu fermoarul inchis) sau pe spate(cu fermoarul deschis).

Primele quilturi

De curand am descoperit un site cu quilturi. La inceput mi-a fost greu sa ma gandesc ca as putea sa incerc sa fac si eu, chiar daca mi-au placut enorm. Dar am prins curaj si azi pot spune ca am facut primii pasi. N-am facut lucruri extraordinare, asa cum fac Geta din Brasov si Dora din Arad, dar sunt destul de multumita de primele mele produse.
Am inceput cu un rag quilt, folosind materiale gasite prin casa. Acesta arata asa:


Apoi am facut un set pentru copii, dar neavand piciorus free motion, am fixat cele trei straturi de material pe cusaturile de imbinare:

Apoi a urmat un alt rag quilt:

Si alt set pentru copii, de data asta pentru fete:


Si alt rag quilt, realizat din finet:

Si unul mai mare tot din finet: