Sunday, April 26, 2009

Mici cadouri

Am fost pusa in dificultate atunci cand a trebuit sa ofer mici atentii si nu am avut ce. De aceea am hotarat sa fac acesti saculeti cu prosopele asortate. In ei se mai pot pune si alte produse necesare la baie. Prosoapele albe le-am cumparat din comert si am adaugat benzi asortate.

Oua incondeiate

Frumoasele oua incondeiate din Bucovina sunt vestite in intreaga lume. Sunt facute cu foarte multa migala si daruire si sunt foarte apreciate in perioada sarbatorilor de Paste, atat pentru simbolistica lor, cat si pentru munca pe care o depun artistii. Este nevoie de foarte multa rabdare, inspiratie si imaginatie in aceasta arta. Inainte de incondeierea propriu-zisa, se scoate continutul oului cu o seringa, se spala coaja si se trateaza pentru a o proteja. Apoi se incepe incondeierea oului cu ceara. Dupa aceea, ouale se incalzesc, se da jos ceara cu o carpa, iar modelul pictat ramane imprimat pe coaja oului. Pentru a le oferi luciu, ouale astfel incondeiate se lacuiesc cu un strat de lac. Ele sunt foarte rezistente in timp. Fiecare model de pe ou simbolizeaza ceva. Modele difera in functie de imaginatia aristului, insa au elemente comune, precum crucea sau spicul de grau.

Cele de pe margine sunt din anii precedenti, iar cele din mijloc sunt de anul acesta.

Saturday, April 11, 2009

Paste fericit!


Am reusit sa termin inca o fata de masa, identica cu prima, dar de dimensiuni mai mici. Si ca sa nu irosesc cateva fasii de material ramase, am facut si patru mini table runner. Sunt multumita! Am facut pasca, drobul si toate celelalte. Sotul meu si baiatul au vopsit ouale. Acum pot sa merg linistita la Inviere!


Thursday, April 2, 2009

Table runner

Mie imi place! Daca as fi quiltuit cu ata incolora probabil ca era mai bine, dar nu am avut. Mai am material pentru o surioara mai mica. Sper ca maine va fi gata.