Friday, August 28, 2009

Rucsac fete

O combinatie de culori speciala pentru fete, plus o floricica pe capac. Fondul este un vernil frumos, care nu a iesit prea bine in fotografie.

Monday, August 17, 2009

Rucsac pentru fetite

L-am facut pentru o fetita, care trebuie sa mearga la gradinita. Este primul an si vrea sa fie cea mai eleganta dintre toate. Pentru ca nu am stiut ce lungime sa fac bretelele, le-am relizat din doua bucati, care se pot lega cu o fundita. Are un buzunar interior si se inchide cu scai.


Si catelusii, care au mai crescut putin.

Wednesday, August 12, 2009

Rucsac

Am incercat o varianta noua a rucsacului facut acum cateva luni. Noutatea consta in capacul care acopera deschiderea acestuia. Am aplicat un buzunar la fata si doua in interior, pe captuseala.

Sunday, August 9, 2009

Plimbare la Cacica

Astazi am facut o plimbare la Cacica, o mica localitate la aproximativ 40km de Suceava, unde se afla o salina destul de cunoscuta in tara. Salina Cacica ascunde in subteran doua capele, una catolica si una ortodoxa, un lac si o sala de dans. Este un unicat deoarece a fost sapata manual, fara utilaje. S-a deschis in 1791 si are 8200 de galerii armate cu lemn.
Tot in Cacica se poate vizita
Catedrala romano- catolica "Adormirea Maicii Domnului", care are o importanta religioasa deosebita. Aici are loc in fiecare an, la 15 august, cel mai mare pelerinaj al catolicilor din Moldova, la el participand mai multi episcopi din Romania si din strainatate, zeci de preoti si zeci de mii de pelerini din Moldova, dar si din alte zone ale tarii sau din strainatate. Candva exista un tren special Viena – Cacica pentru aceasta zi. In 1997 catedrala a fost declarata sanctuar national, devenind astfel centrul lumii romano catolice din tinuturile Bucovinei. In anul 2000, recunoscand importanta pelerinajelor de la aceasta biserica, papa Ioan Paul al II-lea a acordat acestei biserici titlul de Basilica Minor.

Catedrala romano-catolica




Salina

Fiul meu impreuna cu o matusa se indreapta spre intrarea in salina, iar sotul meu cu un prieten verifica tunurile.


Basorelief din sare.

Lacul din interiorul salinei.
Sala de sport.

Thursday, August 6, 2009

Geanta albastra

Dupa cum am promis, am incercat o varianta mai mica a primei genti. Din pacate, am tot facut modificari pana a iesit altceva.



Se poate folosi si gen saculet.

Wednesday, August 5, 2009

Geanta vernil

O geanta mai mare, captusita, cu buzunare interioare si inchidere cu scai. Culorile sunt vesele, potrivite pentru aceasta perioada calduroasa.


Maine am sa incerc o varianta pe aceeasi tema, dar la dimensiuni mai mici.

Sunday, August 2, 2009

Aniversare

Astazi este ziua de nastere a finutei lui Andrei, care implineste doi ani. Andreea este o scumpete de fetita, frumoasa si foarte inteligenta. A fost o placere sa petrecem cateva ore in compania ei, sa ne jucam si sa admiram toate darurile primite de micuta papusa. Deoarece am un singur baiat, de care sunt foarte mandra, intotdeauna am avut o atractie deosebita pentru fetite. Pe langa jucarii, dulciuri si hainute, bineinteles ca i-am facut cadou si o paturica, pe care am reusit sa o termin abia sambata noaptea si am uitat sa o fotografiez la final. Am imortalizat numai unul din stadiile intermediare, dar ea poate fi vazuta gata in fotografiile cu Andreea.

Cand am ajuns Andreea dormea.

S-a trezit infometata si a luat o felie de paine.


Apoi a scos din punga cadourile, unul cate unul, asezata pe paturica de la nana.

A stins lumanarile de pe tort.

Si a inceput sa manance fara a astepta sa i se puna pe farfurie.

Apoi a jucat fotbal cu sotul meu.

S-a terminat foarte repede o zi petrecuta cu o mica zana.